כמה זמן צריכים לחכות בין גבינה צהובה שלנו, לאכילת בשר?
כמה זמן צריכים לחכות בין גבינה צהובה שלנו, לאכילת בשר?
יש בזה מחלוקת גדולה מאד:
דיעות המחייבים שש שעות: א] הגם שזמן היצור הוא הרבה פחות מששה חדשים [שזה הזמן שמחייב להמתין שש שעות] אבל בגלל החומרים שמכניסים בפנים, גורם שבפחות זמן הגבינה יהיה כמו שהיה לוקח פעם שש חדשים, ב]הרבה פעמים זה יושב על המדף עוד כמה חדשים שביחד זה כבר כמו שש חדשים.
דעות המקילים: א] שבתהליך היצור הם מפסיקים את תהליך הייבוש של הגבינה, וזה לא מגיע לרמה של גבינה קשה שהיה בזמן הקודם, ואפילו אם עובר ששה חדשים זה לא ממשיך להתייבש, ומביאים ראיה מוחצת שאם תוציא הגבינה מהעטיפה שלה ותשאיר אל השלחן מיד תראה שזה מתייבש יותר ויותר.
לכתחילה כדאי להחמיר ולחכות שש שעות אבל המקל בזה יש לו על מי לסמוך ובפרט בשמחת יו"ט המקל לא הפסיד.
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.