נושא: כשרות

בין גבינה צהובה לבשר, כמה זמן?

כמה זמן צריכים לחכות בין גבינה צהובה שלנו, לאכילת בשר?

 


יש בזה מחלוקת גדולה מאד:


דיעות המחייבים שש שעות: א] הגם שזמן היצור הוא הרבה פחות מששה חדשים [שזה הזמן שמחייב להמתין שש שעות] אבל בגלל החומרים שמכניסים בפנים, גורם שבפחות זמן הגבינה יהיה כמו שהיה לוקח פעם שש חדשים, ב]הרבה פעמים זה יושב על המדף עוד כמה חדשים שביחד זה כבר כמו שש חדשים.


דעות המקילים: א] שבתהליך היצור הם מפסיקים את תהליך הייבוש של הגבינה, וזה לא מגיע לרמה של גבינה קשה שהיה בזמן הקודם, ואפילו אם עובר ששה חדשים זה לא ממשיך להתייבש, ומביאים ראיה מוחצת שאם תוציא הגבינה מהעטיפה שלה ותשאיר אל השלחן מיד תראה שזה מתייבש יותר ויותר.


לכתחילה כדאי להחמיר ולחכות שש שעות אבל המקל בזה יש לו על מי לסמוך ובפרט בשמחת יו"ט המקל לא הפסיד.

מקורות