מהי הסיבה שמחכים שש שעות בין בשר לחלב?
מהי הסיבה שמחכים שש שעות בין בשר לחלב?
כמה טעמים נאמרו בדבר, שזהו מפני הטעם של שומן הבשר הנשאר בפה ובדרכי העיכול העליונות במשך שש השעות, ויש מי שכתב שזהו מפני סיבי הבשר שנשארו בפה והשפעתם במשך שש השעות. ואנו חוששים לשני הטעמים.
אמנם ישנם קהילות שנוהגות לחכות רק שלוש שעות, וישנם שרק שעה אחת, אך בפועל מכיוון שברוב תפוצות ישראל כבר התפשט המנהג לחכות שש שעות אין להקל בזה.
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.