Ask The Rabbi

נושא:

הכשרת מחבת

מחבת בשרי שטיגנו בו בטעות דבר מאכל חלבי, כיצד הכשרו?

המחבת צריכה ליבון גמור, מאחר ומטגנים בו במעט שמן, ודינה כ'תבנית'.

מקורות

שדי חמד מערכת אבילות סימן ק"ח.


שם פאת השדה מערכת אבילות סימן ו'.


זוהר פ' וישלח דף קס"ח עמ' א'.


שו"ת מנחת אלעזר ח"ג סימן ס"ד.


יסוד יוסף סוף פ"ב.


קב הישר פ"ב בסופו.


דרכי נועם שו"ת ח"א סימן י"ח.


נטעי גבריאל הלכות אבילות ח"ב פרק צ"א.


אגרות קודש ח"ו עמ' שמח.


שו"ע יו"ד סימן שע"א ס"ה.