בצל שנחתך בסכין בשרי, האם מותר לאוכלו יחד עם מאכל שהתבשל בסיר חלבי בן יומו.
בצל שנחתך בסכין בשרי, האם מותר לאוכלו יחד עם מאכל שהתבשל בסיר חלבי בן יומו.
הבצל נחשב בשרי כמבואר בשולחן ערוך יורה דעה הלכות בשר בחלב (סימן צו סעיף א): צנון או סילקא [וכן שאר דברים חריפים כגון שום כמבואר בסעיף ב'], שחתכם בסכין של בשר בן יומו, או שאינו מקונח, אסור לאכלם בחלב עד שיטול ממקום החתך כדי נטילת מקום, שהוא כעובי אצבע.. ויש אומרים דהוא הדין לאינו בן יומו והוא מקונח. [כי החריפות עם דוחק הסכין, גורם להפליט את טעם הבשר הבלוע בו, וכן להשביח את טעמו]. וכתב הש"ך שם סק"ו שהמנהג כהיש אומרים.
והמאכל שהתבשל בכלי חלבי בן יומו הרי הוא בלוע מטעם חלב שאינו פגום, ואין לאוכלו יחד עם הבצל הבשרי.
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.