נושא: כשרות

דינו של שום

מה דינו של שום? האם ניתן לקנות אותו בכל חנות?

לענין תולעים שבשום, הכריעו גדולי הפוסקים שבדור האחרון כך:

שום ירוק – לאחר הקילוף צריכים לשטוף אותו היטב בזרם מים חזק, ורק לאחמ"כ ניתן לאוכלו.

שום יבש, צריכים להפריד בין השיניים ולקלף, אם נראה יפה די בשטיפה בזרם מים. במקומות שנראה מכורסם או ממוסמס – צריכים להוריד את כל החלק הנגוע.

שום שנבטו ממנוע עלים ירוקים – צריכים לחצות את העלים ולשפשף היטב תחת זרם מים.

שום מעובד – שבבי שום – מפזרים על גבי משטח לבן ובודקים. אבקת שום – צריכים לסנן דרך מסננת תה. שום כתוש – הוא בחזקת נקי ואינו צריך בדיקה.

כ"ז לענין התולעים, ולגבי המעשרות צריכים להפריש באם ישנו חשש כמובן וגם פשוט. (ע"פ ס' הכשרות עמ' שנא – ב)

מקורות