נושא: כשרות

בשר וחלב

האם צריכים לעשות 2 משטחי חיתוך לפירות וירקות בשביל בשרי ובשביל חלבי, או שאפשר להסתפק באחד?

משטח המיועד לחיתוך ירקות ופירות בלבד, ניתן להשתמש בו גם לצורך חיתוך מאכלים הנאכלים עם חלב וגם עם בשר, ובתנאי ששומרים עליו בגדר פרווה. ובתנאי שהחיתוך נעשה בסכין פרווה.

אך אם חותכים עליו דברים חריפים, כגון: שום בצל צנון לימון חזרת דג מלוח וכד' יש להיזהר לחתוכם תמיד בסכין פרווה בלבד. (וראה ס' הכשרות עמ' סג)

מקורות