Ask The Rabbi

נושא:

בשר וחלב

האם צריכים לעשות 2 משטחי חיתוך לפירות וירקות בשביל בשרי ובשביל חלבי, או שאפשר להסתפק באחד?

משטח המיועד לחיתוך ירקות ופירות בלבד, ניתן להשתמש בו גם לצורך חיתוך מאכלים הנאכלים עם חלב וגם עם בשר, ובתנאי ששומרים עליו בגדר פרווה. ובתנאי שהחיתוך נעשה בסכין פרווה.

אך אם חותכים עליו דברים חריפים, כגון: שום בצל צנון לימון חזרת דג מלוח וכד' יש להיזהר לחתוכם תמיד בסכין פרווה בלבד. (וראה ס' הכשרות עמ' סג)

מקורות

שדי חמד מערכת אבילות סימן ק"ח.


שם פאת השדה מערכת אבילות סימן ו'.


זוהר פ' וישלח דף קס"ח עמ' א'.


שו"ת מנחת אלעזר ח"ג סימן ס"ד.


יסוד יוסף סוף פ"ב.


קב הישר פ"ב בסופו.


דרכי נועם שו"ת ח"א סימן י"ח.


נטעי גבריאל הלכות אבילות ח"ב פרק צ"א.


אגרות קודש ח"ו עמ' שמח.


שו"ע יו"ד סימן שע"א ס"ה.