שום שחתכו אותו בסכין חלבי – התבשל בסיר בשרי עם בשר, מה דין התבשיל.
שום שחתכו אותו בסכין חלבי – התבשל בסיר בשרי עם בשר, מה דין התבשיל.
כתב בשולחן ערוך יורה דעה הלכות בשר בחלב (סימן צו סעיף א): צנון או סילקא [וכן שאר דברים חריפים כגון שום כמבואר בסעיף ב'], שחתכם בסכין של בשר בן יומו, או שאינו מקונח, אסור לאכלם בחלב עד שיטול ממקום החתך כדי נטילת מקום, שהוא כעובי אצבע.. ויש אומרים דהוא הדין לאינו בן יומו והוא מקונח. [כי החריפות עם דוחק הסכין, גורם להפליט את טעם הבשר הבלוע בו, וכן להשביח את טעמו]. וכתב הש"ך שם סק"ו שהמנהג כהיש אומרים.
הגה: וי"א שאם חתך צנון… בסכין של בשר, [אפילו פעם אחת ולא דק דק, מ"מ] – אסור כולו בחלב. וכן נוהגין לכתחלה, אבל בדיעבד אין לאסור רק כדי נטילה. [והיינו שאם לאחר שחתך רק פעם אחת את הבצל, כבר ערבב אותו בתבשיל חלבי, אזי ישער פי שישים רק כנגד 'כדי נטילה' מהבצל (2 סנטי')].
[ולפי"ז השום כולו נעשה חלבי, ויש לשער פי 60 בתבשיל הבשר – כנגד כולו].
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.