נושא: כשרות

ברירת קוואקר

ב"ה
שלום!
רציתי לשאול, איך לברור קוואקר? האם צריך לנפות אותו לפני הבדיקה?
תודה רבה

הברירה היא על ידי מסננת. באם יש כמין חוטין בין הגרגירין, שזה סימן שיש שם או היה שם חרקים, חובה לברור. אם אין חוטין אלו וזה נראה נקי,  אין חובה לברור, רק להסתכל ולראות שאין סימנים של חרקים.  ניתן לפני השימוש  לפזר את הקוואקר על צלחת או משטח לבן, ולפרר את הפתיתים להתבונן שאין ביניהם חרקים ושאר נגיעות. בדרך כלל אלו שבקופסאות עדיפים מצד הימצאות החרקים. שמירה במקרר היא כמובן טובה לאחר הפתיחה.

מקורות