נושא: כשרות
קניתי כבד עם חותמת כשרות. מה הדין אם אשתי כבר בישלה אותו, ללא צלייה, אני צריך לעשות הגעלת כלים?
בדרך כלל כשקונים כבד למהדרין הוא עבר צליה והוא מוכשר ואין בעיה לבשלו.
אבל אם הכבד לא עבר צליה תוך 72 שעות מזמן השחיטה, אסור לבשלו.
ואם בישלו לפני צליה, הכבד נאסר באכילה וכן הכלי אסור בשימוש וצריך הגעלה להכשירו, מפני שבלע דם.
שולחן ערוך יורה דעה, סימן עג.
אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה שלך ולנתח את תנועת הגולשים באתר. האם את/ה מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookie?