קניתי כבד עם חותמת כשרות. מה הדין אם אשתי כבר בישלה אותו, ללא צלייה, אני צריך לעשות הגעלת כלים?
קניתי כבד עם חותמת כשרות. מה הדין אם אשתי כבר בישלה אותו, ללא צלייה, אני צריך לעשות הגעלת כלים?
בדרך כלל כשקונים כבד למהדרין הוא עבר צליה והוא מוכשר ואין בעיה לבשלו.
אבל אם הכבד לא עבר צליה תוך 72 שעות מזמן השחיטה, אסור לבשלו.
ואם בישלו לפני צליה, הכבד נאסר באכילה וכן הכלי אסור בשימוש וצריך הגעלה להכשירו, מפני שבלע דם.
שולחן ערוך יורה דעה, סימן עג.
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.