האם מותר לערות ממיחם פרווה, לתוך סיר עם תבשיל בשרי?
האם מותר לערות ממיחם פרווה, לתוך סיר עם תבשיל בשרי?
אם האדים העולים מן התבשיל הבשרי הם בחום שהיד סולדת בו [כ45 מעלות צלסיוס], אין לערות באופן ישיר לתוך הסיר. [ואם עשה כן, ולא היה במים ובמיחם פי שישים כנגד התבשיל הבשרי, הרי הם נהפכים ל'בשריים' כמותו.]
כתב בשולחן ערוך יורה דעה הלכות בשר בחלב (סימן צב סעיף ח): מחבת של חלב שנתנו בכירה תחת קדירה של בשר, הזיעה עולה ונבלע בקדירה, ואוסרתה. הגה: אם היה חלב במחבת, בעינן ס' בתבשיל שבקדירה נגד כו') החלב שבמחבת. וכל זה מיירי שהמחבת מגולה והזיעה עולה מן המאכל עצמו לקדירה שעליה (ארוך), וגם מיירי שהוא בקרוב כל כך שהיד סולדת בזיעה במקום שנוגע בקדירה. אבל אם אין היד סולדת בזיעה, הכל שרי. ולכן תולין בשר לייבש על קדירות של חלב, ולא חיישינן לזיעה שעולה (פסקי מהרא"י סימן ק"ג). וכן אם המחבת מכוסה, הכל שרי מידי דהוי אשתי קדירות נוגעות זו בזו דאין אוסרין זו את זו בנגיעה, כל שכן בזיעה. (מרדכי פרק כ"ה) מיהו לכתחלה יש להיזהר בכל זה (הגהות ש"ד).
אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה שלך ולנתח את תנועת הגולשים באתר. האם את/ה מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookie?