למה צריכים שהיין יהיה יין מבושל?
למה צריכים שהיין יהיה יין מבושל?
נאמר בתורה "אשר חלב זבחימו יאכלו ישתו יין נסיכם" היינו שאסור לשתות ואף ליהנות מיין שניסכו אותו לעבודה זרה.
חכמים הוסיפו ואסרו לשתות טף "סתם יינם" שהם היינות שלא ניסכו אותם לעבודה זרה, והוא כדי למנוע קירבה עם הגוי, כדי שלא יבואו להתחתן עמם.
ויתירה מזו באו ואסרו אף את היין של היהודי שהגוי נגע בו.
לצורך זה מבשלים את היין ובכך אי אפשר לגוי לנסך את היין, ולא באים לחששות ולבעיות.
מגילה דף כ"ח ע"א.
שולחן ערוך או"ח סימן קנ"א ס"א.
משנה ברורה שם סק"א, סק"ב.
מגן אברהם שם סק"ג.
כף-החיים שם סק"ח.
בעל הטורים דברים כו, יט.
שו"ע הרב אורח חיים סימן קכ"ד ס"ו, וס"י. הובא בסידור לאחר תפילת שמו"ע שחרית.
אגרת הקודש כ"ד בסופה.
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.