חביתה עם מצה ברכתה המוציא או מזונות?
כנראה כוונתך, לחתיכות מצה פחות מכזית שמטגנים אותם בשמן וביצים יחד.
כדי להפוך לחם שברכתו המוציא למזונות יש כמה וכמה תנאים, שיהיה פחות מכזית, שלא יהיה עליו תואר לחם וכו׳.
כדי שלא יהיה עליו תואר לחם אפשר לבשל אותו בכלי ראשון... לגבי טיגון יש מחלוקת האם זה בבישול או אפיה. כן יש הבדל אם הלחם נימוח והאם זה בשמן עמוק או במעט שמן.
שו״ע סימן קס״ח ס״י, משנה ברורה שם סקנ״ו, סדב״ה פ״ב י״ב י״ד ט״ו. בדי השלחן פרק מח אות כ״ז.
אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי לשפר את חווית הגלישה שלך ולנתח את תנועת הגולשים באתר. האם את/ה מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookie?