Ask The Rabbi

נושא:

הכשרת תנור

רוצים להכשיר תנור טרף עבור מטיילים ששומרים כשרות בסיסית.

באיזה אופן ניתן להכשיר את הכיריים והתנור שהמקסימום שלו זה 250 מעלות ?

בהנחה שעברו 24 שעות מהבישול האחרון:  יש לנקות את התנור היטב היטב, ולהדליק את התנור לדרגת החום המירבית למשך שעה. וזהו הכשרתו.  כנ"ל לגבי הכיריים.  

את המגשים והחצובות יש ללבן בליבון חמור. (כיוון שרוב תשמישם היה בנגיעה ממשית באיסור אלא אם כן לא היה בו טרפות ולא בושלו בשר וחלב כשרים יחדיו בתוך 24 שעות).   

 וכיוון שהדבר קשה אין להשתמש בתבניות באופן אחר.

מקורות

שדי חמד מערכת אבילות סימן ק"ח.


שם פאת השדה מערכת אבילות סימן ו'.


זוהר פ' וישלח דף קס"ח עמ' א'.


שו"ת מנחת אלעזר ח"ג סימן ס"ד.


יסוד יוסף סוף פ"ב.


קב הישר פ"ב בסופו.


דרכי נועם שו"ת ח"א סימן י"ח.


נטעי גבריאל הלכות אבילות ח"ב פרק צ"א.


אגרות קודש ח"ו עמ' שמח.


שו"ע יו"ד סימן שע"א ס"ה.