שלום, ביקשו ממני ללמד תניא בכיתה של נשים מתחילות בלימודי חסידות. חלקן אינן רגילות ללימודים ברמה גבוהה. על איזה ספר של תניא מפורש או שיעורים בתניא, אתם ממליצים?
התשובה:
שלום וברכה קשה להמליץ על ספר אחד בלבד.. יש את הסידרה "פניני התניא" של הרב לוי"צ גינזבורג, שזה בצמוד לטקסט של התניא, ויש את הספר "מודעות עצמית" של הרב נדב כהן, שזה בצורת סיכומים תוכניים. ויש ב"ה עוד הרבה ספרים יפים וטובים. אנו ממליצים לשמוע את השיעורים של הרב ערד שנמצאים באתר בסידרה של התניא, או בסידרה הכתובה "דרכו של הבינוני" שבאתר. כמו כן, יש את הספר שיצא לאור על ידינו בשם "והם יבוננוהו", ובו יש הרבה הדרכה, עצות והדגשים בלימוד תניא וחסידות לקהל הרחב.
בהצלחה רבה
תשובה
מקורות
בסברת ההימנעות ישנם כמה פרטים: א) אופן לימוד באופן פרטי, נעשה בדרך כלל באופן פרטי בחדר פרטי, ופעמים במקום מיוחד – כנראה בחוש, וקשה ליזהר מדיני יחוד. (בפרט שאי"ז רק בדיקה ארעית חד פעמית במקום המיועד לכך כביקור אצל רופאה, אלא לימוד לאורך זמן ביושבם יחד באופן מיושב. ובפרט שצריכה להראות לו סבר פנים יפות כהרגילות בלימודי שיעורים פרטיים). ב) בהרבה פעמים המורות פרטיות אינן לבושות בצניעות הראויה, ואף הלבושות בצניעות, ישנו לבוש המושך או איפור או בושם וכיוצ"ב, והרי יושבים יחד בקירוב למשך זמן גדול, ובקביעות. ג) בגיל בחרות זה יש בדרך כלל ריבוי ניסיונות בעניני צניעות, והיצר מתגבר, מה שגורם בדרך כלל שאין הלימוד גם באופן פרקטי מועיל כ"כ, כי אין הילד מרוכז, כמו אם היה לומד אצל גבר וד"ל.
ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב