Ask The Rabbi

נושא: חגים

כיבוי אש בעשיית 'על האש' ביו"ט

מי שעושה בשר 'על האש' ביו"ט, ומצוי שמטפטף שומן הבשר על גחלים וכתוצאה מכך פורצת אש וחורכת את הבשר, האם אפשר לשפוף קצת מים על אותו המקום – לכבות את מקום האש הגלויה בכדי שלא ישרף הבשר ויפסד?

מעיקר הדין אפשר להקל ולהוציא את הגחלים הבוערות באש גלויה, אף שעל ידי זה יכבו בוודאי. או אפילו לשפוך מעט מים על גחלים אלו - החורכות ושורפות את הבשר. כי זהו לצורך אוכל נפש ממש - שאל"כ יפסד הבשר.

מקורות

היום-יום ג' סיון.