שאלה: קניתי כלים כל מיני סירים חדשים לפסח, ורציתי כבר להתחיל לבשל בהם לחג, אבל לא הצלחתי להכשיר את הכלים, כי בעירנו המועצה הדתית עושה את הכשרת כלים שלהם מאוחר יותר מהזמן שאני תכננתי לבשל עבור הפסח. תשובה: כל הענין של הכשרה של כלי חדש יש בזה מחלוקת, יש דיעות שבכלל לא מחייבים להכשיר כלי חדש בגלל החשש שמה השתמשו עם שומן מן החי להברקת הכלי, וגם ישנם הסוברים שאלו שאסרו [החז"א] דברו על כלים שערביי ארץ ישראל בזמנו יצרו, ובאמת אז היה חשש שישתמשו עם שומן מן החי, היום במפעלים המייצרים הסירים אפילו אם ישתמשו בשומן , הרי זה שומן כבר מעובד או סינטטי או מעורב עם עוד דברים שפוסלים אותו מאכילה ולא יכולים לאסור את הכלי. המנהג שלנו [רבני חב"ד בחו"ל] פסקו כמו הדיעות המקילים שלא צריכים להכשיר הסירים החדשים. אם אתם רוצים להחמיר יכולים להכניס את הסיר לתוך התנור ולהדליק התנור לחום הכי גבוהה, וזה ליבון קל, שדינו כמו הגעלה