האם ניתן להשרות שום ובצל קלופים בקערה עם מים, בכדי שיהיה ניתן לאוכלם – למרות שעבר עליהן הלילה, או לא?
האם ניתן להשרות שום ובצל קלופים בקערה עם מים, בכדי שיהיה ניתן לאוכלם – למרות שעבר עליהן הלילה, או לא?
מותר ע"י שישהה אותן במים – מעורבים עם מעט מלח.
כתב בשולחן ערוך הרב חושן משפט הלכות שמירת גוף ונפש ובל תשחית (סעיף ז): לא יאכל שום קלוף או בצל קלוף או ביצה קלופה שעבר עליהם הלילה, מפני שרוח רעה שורה עליהם, אפילו הם צרורים בבגד וחתומים, ואם שייר בהם עיקרם, והוא השער שבראש השום והבצל, או מעט קליפתם, מותרים.
אמנם כתבו האחרונים שזהו רק כאשר הן בפני עצמן, אמנם אם הן מעורבים עם דבר אחר, לית לן בה.
ראה בשו"ת ציץ אליעזר (חלק יח סימן מו, אות ז: העולה מכל האמור, דמעיקרו של דבר יש מקום להתיר בכל גוונא, והנוהג כן אין מזחיחין אותו, ומה גם כשיעשה גם הדחה, וביותר יש להתיר כשישימו מהקליפות לתוכם, ועל אחת כמה שמותר כשיערב זה עם איזה דבר אחר, או אפילו כשישים בתוכם מלח, או יכבשם בחומץ ובמי מלח.
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.