בשר ששהה בלא מליחה ג' ימים מה דינו?
בשר ששהה בלא מליחה ג' ימים מה דינו?
לא ניתן להכשירו באופן הרגיל – ע"י מליחה, והאופן היחיד להכשירו הוא ע"י צלייתו (ולאחר צלייתו לא יבשלו לכתחילה, אמנם אם בישלו מותר בדיעבד).
כתב בשולחן ערוך יורה דעה הלכות מליחה (סימן סט סעיף יב): בשר ששהה ג' ימים מעת לעת [72 שעות] בלא מליחה, נתייבש דמו בתוכו ולא יצא עוד ע"י מליחה ואין לאוכלו מבושל, אלא צלי. ואחר שצלאו לא יבשלנו, ואם בישלו מותר. ואין להשהות בשר ג' ימים בלא מליחה, דחיישינן שמא יבשלו.
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.