נושא: כשרות

טיגון גד בשמן בשרי

טעיתי וטיגנתי דגים בשמן שטיגנתי בו שניצלים, מה דין הדגים?

הדגים נאסרו משום סכנת אכילת דגים ובשר. האחרונים כתבו שאפשר להקל לבטל לכתחילה את האיסור בשישים, כלומר לבשל את הדגים במים פי שישים מהדגים, מפני שהכלל שאין מבטלין איסור לכתחילה קיים דווקא באיסור הלכתי ולא מפני סכנה, ועוד, שבדיעבד אפשר לסמוך שנשתנו הטבעים ואין סכנה בדגים ובשר, וכך היה פוסק הגר"ש וואזנר.

מקורות

יו"ד סי' קטז. אור שרה, חי, ע' 224. משנת אי"ש ח"א ע' קט. חת"ס יו"ד סי' קא. רב רבנן עמ' רפ.