קניתי כל מיני סירים חדשים לפסח ורציתי כבר להתחיל לבשל בהם לחג אבל לא הצלחתי להכשיר את הכלים כי בעירנו המועצה הדתית עושה את הכשרת כלים שלהם מאוחר יותר מהזמן שאני תכננתי לבשל עבור הפסח.
קניתי כל מיני סירים חדשים לפסח ורציתי כבר להתחיל לבשל בהם לחג אבל לא הצלחתי להכשיר את הכלים כי בעירנו המועצה הדתית עושה את הכשרת כלים שלהם מאוחר יותר מהזמן שאני תכננתי לבשל עבור הפסח.
תשובה: בעניין הכשרה כלי חדש יש בזה מחלוקת: יש דיעות שבכלל לא מחייבים להכשיר כלי חדש בגלל החשש שמה השתמשו עם שומן מן החי להברקת הכלי, וגם ישנם הסוברים שאלו שאסרו [החז"א] דברו על כלים שערביי ארץ ישראל בזמנו יצרו, ובאמת אז היה חשש שישתמשו עם שומן מן החי, היום במפעלים המייצרים הסירים אפילו אם ישתמשו בשומן, הרי זה שומן כבר מעובד או סינטטי או מעורב עם עוד דברים שפוסלים אותו מאכילה ולא יכולים לאסור את הכלי. המנהג שלנו [רבני חב"ד בחו"ל] פסקו כמו הדעות המקילים שלא צריכים להכשיר הסירים החדשים. אם אתם רוצים להחמיר יכולים להכניס את הסיר לתוך התנור ולהדליק התנור לחום הכי גבוה, וזה ליבון קל, שדינו כמו הגעלה
אתר האינטרנט "דעת – יהדות באור החסידות והקבלה" מרכז מאגר תוכן עצום של נושאים שונים: חינוך, זוגיות, שלום בית, משמעות החיים , מודעות עצמית, מעגל השנה ועוד.. התוכן שבאתר מרוכז ברובו משיעורי הרב יצחק ערד – ראש ישיבת דעת וראש מכון דעת ותבונה – לימודי אימון וטיפול יהודי. מרכז דעת נותן שרות של יעוץ הלכתי, השקפתי ומשפחתי, על פי התורה והחסידות, לרבני ודייני קהילות ולאנשים פרטיים בארץ ובתפוצות. התשובות נענות על ידי צוות המשיבים של מרכז דעת. חלק מהתשובות מתפרסמות באתר זו במדור שאלות ותשובות.