נושא: כשרות

הכשרת תנור

רוצים להכשיר תנור טרף עבור מטיילים ששומרים כשרות בסיסית.

באיזה אופן ניתן להכשיר את הכיריים והתנור שהמקסימום שלו זה 250 מעלות ?

בהנחה שעברו 24 שעות מהבישול האחרון:  יש לנקות את התנור היטב היטב, ולהדליק את התנור לדרגת החום המירבית למשך שעה. וזהו הכשרתו.  כנ"ל לגבי הכיריים.  

את המגשים והחצובות יש ללבן בליבון חמור. (כיוון שרוב תשמישם היה בנגיעה ממשית באיסור אלא אם כן לא היה בו טרפות ולא בושלו בשר וחלב כשרים יחדיו בתוך 24 שעות).   

 וכיוון שהדבר קשה אין להשתמש בתבניות באופן אחר.

מקורות

הנה באו"ח סימן תנ"א,  וכן ביורה דעה סימן קכ"א,  מבוארים עיקר דיני ההגעלה.    אלא שנחלקו הפוסקים האם מותר להכשיר תנור באופן הנ"ל (בגוף התשובה) אפילו שנגע בו גוף האיסור (וודאי שברוב הפעמים אין זה כך) או שנתן להכשירו רק שהגיעו אליו מהאדים של האיסור אך לא מגוף האיסור ממש.     ונראה שרבים מפוסקי זמננו, מכל הזרמים נוטים להקל בזה אף לכתחילה.  ולכן פשוט בנידון דידן להורות כך.

 

ולגבי התבניות שהזכרנו,   כיוון שנוגעים לרוב בגוף האיסור וודאי דינם דין ליבון גמור. ודבר זה לא מצוי שהרי הכלי ייפסד.